Oprettet af: Helle Blach
27.08.2019
DESIGN SKABT AF OG FOR KLIMATOSSER

 

Efterårets Formland-messe bød på masser af enestående interiør-produkter, trendzoner i bløde og afbalancerede farver og blomster i tørrede eller silkeformater, der sprang ud i fuldt flor. Det var dog en særudstilling i et hjørne af den store hal H, der for alvor ramte os.

”We Care” viste vejen for produkter designet af og til klimatosser. Upcyclede produkter som kontorartikler, krukker og glas til lys fremstillet af genbrugspapir, plast, plastikflasker og gammelt glas. Kreativitet og omtanke for kloden, klimaet og miljøet – udtænkt af dygtige danske designere og produktudviklere.


Upcycling og kreativitet er dog ikke kun forbeholdt den kreative elite – fede armbånd i tidens farverige stil er eksempel på, hvordan fiskere fra Nepal tænker kreativt og udnytter turisters sløseri med omtanke til upcyclede produkter.

 

Armbåndene er fra VAN VERRE Fairtrade og er fremstillet af alle de klipklappere, som turister efterlader på stranden. Normalt reklamerer vi ikke i denne blog, men vil du også gerne støtte de gæve fiskere, så er her et link www.van-verre.com.

 

Fra sidste uges nyhedsstrøm på de sociale medier ramte en anden produktnyhed mig. En upcyclet svensk cykel fremstillet af 300 alu-kapsler fra Nespresso. Et genialt design – som samtidig vækker eftertanke for os, der bruger kapsler til vores daglige kaffeindtag.

 

Velkommen til nytænkning i genanvendelse og upcycling. Til februar fylder ”We Care” sikkert en eller flere haller på Formland.

 

Husk, at også virksomhedens historie kan genbruges – hvis den tænkes og skrives som en ægte kernefortælling, der versioneres til de forskellige medieplatforme, hvor forbrugerne søger inspiration. Sig til, hvis du har brug for hjælp til at fortælle og formidle den gode historie.

De fine bæredygtige armbånd kan købes på www.chola.dk.


#upcycling #bæredygtighed #formland19 #vanverre #choladk #blachcommunication